Köp- och leveransvillkor

Resevillkor Rallybussen

Köp- och leveransvillkor

Beställning och betalning av bussbiljett

Umeå Buss är kontantfri. Betalning ombord kan göras med betalkort, men bör i möjligaste mån genomföras via vår webshop på umeabuss.nu/rallybuss. Det går att betala med Swish, via ett PayPal-konto eller med betalkort.

Barn reser till halva priset fram till den dag de fyller 12 år. Obligatorisk bokning av plats gäller. Bokning av barnbiljett genomförs genom att maila till weronica@umeabuss.nu.

Biljett erhålles efter genomförd bokning på umeabuss.nu/rallybuss. Biljett skickas till kunden via mail efter genomförd beställning. Mailet, dvs biljetten, har rubriken/ämnet ”Bussbiljett Rally Sweden 2024” och ska visas upp för busschauffören då ni kliver ombord på bussen. Chauffören har i sin tur en lista med alla resenärer som har bokat platser och vilka som har betalt och vilka som ska betala på bussen.

Biljetten skall kunna visas upp under hela resan, biljettkontroller förekommer mellan sträckorna. Om en passagerare vid kontroll inte kan uppvisa giltig biljett tas en avgift på motsvarande biljettens pris ut.

Det åligger resenären att kontrollera att uppgifterna på biljetten/bekräftelsen överensstämmer med datum och antal biljetter som beställts. Umeå Buss stannar endast vid de hållplatser som finns angivna i reseplaneringen på umeabuss.nu/rallybuss. Det är inte tillåtet att kliva på och av på andra platser.

Om- och avbokning av bussresa

Resan kan avbokas med återbetalning fram till 48 timmar innan bussens avgång. Har resan avbokats i tid återbetalas hela biljettkostnaden. Avbokas resan för sent sker ingen återbetalning. I mån av plats kan resan ombokas till en annan dag. Skiljer resan i pris debiteras resenären mellanskillnaden. Om- och avbokningar kan göras genom att maila Umeå Buss på mailadressen weronica@umeabuss.nu. Om- och avbokningar kan ej göras ombord på bussen. En återbetalning kan ta upp till 7 bankdagar efter avbokning.


Våra bussar

Vi kör med bekväma långfärdsbussar med fällbara säten, vilket gör resan behaglig. Bussarna är försedda med toalett, klimatanläggning, säkerhetsbälten samt wifi.

Trivsel ombord

Alla bussar är rökfria, även på toaletterna. Tänk på att visa hänsyn till medresenärerna vid användning av mobiltelefon och andra mobila enheter. Om du äter medtagen mat (och dryck) ombord på bussen ska detta ske på sådant sätt att obehag inte uppstår för andra resenärer. Chauffören har rätt att avvisa den som stör sina medresenärer. Skulle bussen nedsmutsas så grovt att en större grovrengöring eller kemtvätt av sätena behövs genomföras, kan de resenärer som är skyldiga till nedsmutsandet komma att debiteras för den kostnaden.

Hittegods

Om föremål och bagage glöms kvar kan passageraren kontakta trafikledningen på Umeå Buss på nummer 090-13 13 12 eller info@umeabuss.nu. Om ni hittar någon annans kvarglömda föremål, lämna över dessa till busschauffören. Chauffören kommer i sin tur att meddela trafikledningen.

Hantering av personuppgifter

Skyddet av dina personuppgifter är viktigt för oss. När du köper en resa av Umeå Buss lämnar du uppgifter om dig själv. Köper du en resa åt någon annan, så lämnar du personuppgifter om den personen. Umeå Buss ansvarar för att hantera personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning.

Varukorg